Clevers største: Nu er giga-lynladestation i Aabenraa åben

Foto: PR-foto: Clever. Torsdag den 18. april indviede borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, Clevers hidtil største lynladestation. Fra venstre ses Mette Nøhr, Chief Experience Officer hos Clever, og Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune
Profilbillede
dato

Torsdag åbnede Clever sin hidtil største lynladestation, hvor hele 30 elbiler har mulighed for at lynlade samtidigt. Stationen er beliggende på Egevej 8 ved motorvej E45 (Rødekro/Brunde), hvor der frem mod september også vil blive introduceret et helt nyt oplevelseskoncept.

Nu er ventetiden ovre for rejsende og lokale elbilister i Sønderjylland, der ønsker endnu flere muligheder for at få lynhurtig strøm på bilen. Torsdag åbnede Clever nemlig sin hidtil største lynladestation på Egevej 8 i Aabenraa.

På den nye giga-lynladestation, der er designet i et samarbejde mellem Clever og arkitektfirmaet Cobe, er det nu muligt for 30 elbiler at lynlade fra 0-80 procent på under 30 minutter. Det bliver samtidig den første station, hvor Clever i sensommeren kommer til at introducere et helt nyt cafékoncept.

”Med 30 lynlademuligheder på én station sætter vi i dag endnu en milepæl i vores arbejde med at accelerere den grønne omstilling. Lynladestationen er vores største – og nogle vil sige flotteste – og interessen for åbningsdatoen har siden første spadestik været enorm. Det har måske været den mest ventede Clever-station hidtil, så vi er glade for endelig at kunne åbne og nu gøre det endnu nemmere og mere attraktivt at være elbilist. Men vi stopper ikke her. Senere på året introducerer vi vores helt nye cafékoncept på stationen, så det også bliver muligt at få en bid mad eller en god kop kaffe, mens bilen lader,” siger Mette Nøhr, Chief Experience Officer hos Clever, der er ansvarlig for kundeoplevelsen på Clevers lynladestationer.

Hun indviede den nye station med Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune, som er glad for at kunne byde Clevers nye lynladestation velkommen til kommunen.

”Grøn omstilling er ikke blot et ønske her i kommunen. Det er noget, der skal ske, skabes og lykkes. Ikke mindst omstillingen af vores infrastruktur og transport. Her spiller et omfattende ladenetværk en afgørende rolle. Derfor er vi også glade for, at Clever har valgt at placere deres største lynladestation i Danmark her i Aabenraa. Det er en perfekt lokation i et trafikalt knudepunkt lige ved E45 for rejsende og os lokale, der nu får nem adgang til lynhurtig opladning,” siger Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune.

Hos Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern, Andel, glæder man sig over datterselskabet Clevers massive udbygning af den danske ladeinfrastruktur, der gør det mere attraktivt at tilbagelægge kilometer i elbiler frem for i benzin- og dieselbiler.

”Det er nu 14 år siden, at Andel etablerede Clever, og jeg er rigtig glad for, at vi har bidraget aktivt til at gøre den danske bilisme langt mere elektrisk og mere klimavenlig. I dag flyder energien fra lynladere, lige fra Skagen i nord til her i det sydlige Danmark. Og er man på farten på Fyn, Sjælland eller Lolland-Falster, er der også god mulighed for hurtig opladning. Her er det værd at huske på, at vi er med til at udfase fossilt brændstof hver eneste gang, vi sætter ladestik i bilen i stedet for at gribe tankstationens benzinpistol. Og dermed tager vi et skridt i den nødvendige grønne omstilling af vores transport,” siger Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel og bestyrelsesmedlem i Clever.

Kilde: Via Ritzau / Clever