Litauisk mand varetægtsfængslet i sag om hæleri af Porsche

Profilbillede
dato

Den litauiske mand blev anholdt af svensk politi og udleveret til UKA Vest. Han nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

En 35-årig litauisk mand blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for hæleri af en Porsche Cayenne og en autocamper.

Den litauiske mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

De to køretøjet blev stjålet i perioden mellem den 10. og 11. august i Hovedstadsregionen, og den 12. august blev den 35-årige mand anholdt af svensk politi på Øresundsbroen i en litauisk lastbil med trailer med de to køretøjer.

Den litauiske mand blev efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag morgen på baggrund af en nordisk arrestordre.

På vegne af dansk politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Norden, Tyskland eller Østeuropa i sager om indbrud og tyverier begået i Danmark. Det sker igennem nordiske eller europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi