Hollandsk kvinde idømt otte års fængsel og permanent udvisning for indsmugling af narkotika

Profilbillede
dato

En anden hollandsk kvinde, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet.

En 28-årig hollandsk kvinde blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt otte års fængsel og udvist for bestandig for indsmugling af 14,052 kilo amfetamin og 501 gram MDMA med henblik på videreoverdragelse.

 

En anden hollandsk kvinde, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet.

 

De to kvinder kom den 29. november 2022 kørende i en hollandsk indregistreret personbil ved Frøslev Grænse, hvor personerne blev taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest).

 

Ved kontrollen fattede politifolkene mistanke til kvinderne, hvorefter køretøjet blev undersøgt, og det stod klart, at der var narkotika gemt i bilen.

 

De to personer blev derefter anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

 

De har begge under sagen nægtet sig skyldige, og den 28-årige kvinde ankede dommen på stedet.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi