Dømt for indsmugling af 20.000 tramadoltabletter

Profilbillede
dato

Den tiltalte, en 31-årig statsløs palæstinensisk mand, erkendte sig skyldig i retten og modtog dommen på otte måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år.

En 31-årig statsløs palæstinensisk mand blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt otte måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år for indsmugling af 20.000 tramadoltabletter.

Den 31-årige mand ankom den 13. april 2023 med tog fra Tyskland til Padborg Banegård, hvor han blev taget ud til toldkontrol.

 

Kontrollen skete i regi af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Ved kontrollen stod det klart, at personen opbevarede 20.000 tramadoltabletter sin kuffert, hvorefter han blev anholdt.

 

Den tiltalte erkendte sig skyldig i retten og modtog dommen.

 

Den statsløse palæstinensiske mand blev varetægtsfængslet efter dom med henblik på udsendelse.

 

Lovgivningen vedrørende det stærkt smertestillende præparat Tramadol blev strammet i 2022.

 

Tidligere var ulovlig besiddelse en overtrædelse af lægemiddellovgivningen, men sidste år blev lægemidlet optaget på listen over euforiserende stoffer, hvilket straffen i sagen også afspejler.

 

- Vi er tilfredse med dommen, da vi har et stort fokus på området, understreger chefanklager Liselotte Bøhm fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi